Webbplatsens överlägg

Hundraserna som var populärast i Stockholm 2016

Jordbruksverket sammanställer varje år hur många hundar som finns registrerade i Sverige. Utifrån det kan man bland annat utläsa hur många hundar det finns i de olika länen, vilka raser som är vanligast och vilka tilltalsnamn som de flesta hundar har. I slutet av 2016 var följande raser mest populära i Stockholm.

  1. Labrador Retriver
  2. Jack Russel
  3. Chihuahua- korthårig
  4. Yorkshireterrier
  5. Golden Retriver
  6. Schäfer
  7. Fransk Bulldog
  8. Chihuahua – långhårig
  9. Pudel
  10. Rottweiler

Till viss del speglar denna topplista de mest populära raserna över hela Sverige. Men vissa tydliga skillnader finns även. Jämthunden, som är extremt vanlig i norra Sverige, finns exempelvis inte med här. Den rasen var till och med tvåa över ”Sveriges mest populära hundraser”.

Att Labrador skulle vinna listan var absolut inte någon överraskning. Labradoren har, tillsammans med Golden Retriver, legat etta respektive två på listan över de populäraste raserna i Sverige under flera år. Det enda som skiljt är vilken av dessa två raser som legat överst. Till stor del är denna ras så väldigt populär på grund av rasens karaktäristiska lugn och dressbarhet.

Långhårig Chihuahua

Golden Retriver har stora likheter med labradoren men är liter mer en allroundhund. Den fungerar perfekt som en trevlig och mysig familjehund som även kan övas upp på apportering.

Att Chihuahua finns med på listan är inte heller oväntat. För det första är det en klassisk ”stadshund”. En liten hund som är lätt att ta med även i stort sett var som helst. Det är inte sällan man möter en hundägare med sin lilla hund i en väska när de går av och på tunnelbanan. För det andra har rasen fått en extremt ökad popularitet efter att ett flertal kändisar valt att ha rasen.

Även om Chihuahua är populär över hela landet så är det främst den långhåriga. I Stockholm hamnar både den långhåriga och korthåriga rasen på tio-topp-listan.