Webbplatsens överlägg

Allt vanligare att köpa kattmat online

Att hemlevererade matkassar har slagit igenom extremt på bara några år har väll få missat. En mängd aktörer erbjuder de färdigpackade matkassarna som underlättar vardagen. Men trenden med hemleverans finns inte bara hos mat för människor. Även kattmat och hundmat börjar allt mer beställas online med hemleverans. Detta både vid enstaka tillfällen och på abonnemang likt de matkassarna som nämns ovan.

Men det finns en tydlig skillnad. Matkassarna är färdigpackade utifrån färdiga menyer som leverantören bygger ihop. Det går inte att påverka vad som kommer i kassarna och vad som sedan ska serveras. När det kommer till djurmaten är det mer flexibelt på denna punkt. Kunden bygger ihop sin egen beställning och får den sedan levererad hem. Vill man sedan ha exakt samma beställning exempelvis en gång i månaden går detta att få hos vissa leverantörer.

Vad är då fördelen med att köpa hundmat och kattmat online?

  • Leverans till hemmet

I likhet med matkassen är en av de stora fördelarna att man får maten hemlevererad. Att köpa 20kg kattmat och bära hem är inte alltid enkelt – speciellt inte för den som behöver ta den på bussen eller cykeln. Extremt mycket enklare att få den hemlevererad till dörren.

  • Priset

Är den E-butik du brukar handla kattmat från alltid billigare än den fysiska butiken på stan? Inte nödvändigtvis. Men varför bara hålla sig till en E-butik? Det går extremt fort att se över utbudet och priset online. Med tillgång till så många butiker är det inte svårt att hitta minst en som har kampanj, rea eller liknande. Ser man det så är online oftast billigare än den fysiska butiken.

  • Utbud

När det gäller kattmat brukar veterinärer rekommendera att man håller sig till ett och samma märke konstant. Detta eftersom katters magar är rätt kräsna – likt djuret i sig själv. Men när det kommer till leksaker, godis m.m. kan man vara desto mer flexibel. Med mängder av butiker online blir även utbudet av tillbehören betydligt större.