Webbplatsens överlägg

Boktips – Jakthundskolan: Grundlydnad och skötsel

Ungefär varannan jägare har egen hund och under de senare åren har intresset för att lära sig mer om sin hund och även träna upp hunden till bättre jaktlycka ökat. Det finns visserligen inte något krav på att man ska gå någon lydnadskurs med hunden eller träningskurs innan man får vara med på jakten men allt fler ser vikten av utbildning av hunden. Med tanke på att jägaren måste gå utbildning och sedan klara av både teoretiska och praktiska prov för att ta jägarexamen är det inte mer än ”rättvist” att krav även ska ställas på jägarens hund. Med kunskap blir jakten säkrare och jaktlyckan bättre.

 

När det kommer till att ”utbilda” sina hundar i lydnad fyller boken ”Jakthundskolan: Grundlydnad och skötsel” en stor roll – detta då främst för de som har jakthundar. Just jakthundar har varit författaren, Peter Ekströms, stora intresse genom åren och han har föreläst och haft kurser kring detta ämne. Men mycket i hans undervisning går även att applicera på alla hundar då grunden i lydnad är relativt lika oavsett hundras.

 

Boken är uppbyggd av mycket pedagogiska texter, tydliga bilder och förklaringar. Här finns tydliga exempel och övningar som hundägaren och hunden kan göra tillsammans. För det handlar inte bara om att få hunden att lyda – lika mycket är det upp till hundägaren att träna in sitt eget beteende för att få önskat resultat av hunden.

 

Några av de kapitel som finns i boken är hundens språk, valpfostran, lek, träning, följsamhet och lydnad. Boken kan ses som en grundbok i lydnad vilket även undertexten på titeln visar. En bok full av tips, övningar och vägar att gå – givna av en av Sveriges mest meriterade personer på området.

 

Boken har fått mycket bra recensioner av hundägare. Boken går att köpa på Bokus.se