Webbplatsens överlägg

Så skyddar du hunden från mygg

Myggor och andra insekter som bits och irriterar ställer till problem för många hundar. Det finns dock flera produkter man kan använda sig av för att hjälpa utan att behöva använda sig av starka medel. Förutom hundvänlig myggspray, västar och overaller som skyddar kan man använda sig av smarta verktyg som täcker stora ytor på ett effektivt sätt. Välj till exempel en portabel myggjagare eller ett skönt tält för att skydda din hund mot klinande och jobbiga myggbett.

Så skyddar du hunden från mygg

Produkter som lämpar sig för dig med hund

Straka myggmedel är inte att rekommendera till hundar eftersom dom lätt kan få i sig giftiga kemikalier. Istället får man leta efter andra alternativ som ger bra skydd utan att det behöver appliceras direkt på hundens kropp och päls. Det finns apparater både för inom- och utomhusbruk och andra smarta saker man enkelt kan ta med sig på semestern för att hålla besvärliga myggor borta från husdjuren.

Thermacell

Myggskydd från Thermacell finns i flera olika varianter och färger och ger ett effektivt skydd mot myggor och knott på uteplatsen, i båten, i tältet eller på skogspromenaden. Apparaten laddas med behållare fyllda med butangas och mattor med myggmedel. Den täcker ytor på upp till 20 kvm, är väldigt effektiv och håller irriterande insekter borta från såväl hund som människa. Thermacell myggskydd är dessutom väldigt enkel att bära med sig oavsett om den är på- eller avstängd. En laddning räcker ca 12 timmar och refill finns att köpa separat.

Mr Mosquito

För inomhusbruk finns Mr Mosquito som kopplas direkt i ett vägguttag och ger ett bra skydd mot myggor. En enhet täcker ca 10–15 kvm och är perfekt i till exempel sovrummet när man vill hålla fönstret öppet så att hunden kan sova gott om nätterna, utan att minska effekten mot myggorna. Enheten laddas med tabletter som är enkla att byta ut och man slipper både ljud och doft. Tabletter för refill säljs separat.

Snygg hundSöta vovven ovan har väl inget med myggor att göra, men den är ju så söt att den bara måste få vara med 🙂

Mjuka kojor och tält

Befinner man sig på resande fot med sin hund – på tävling, utställning eller något annat kan det vara bra att ha med sig en koja eller tält som hunden kan krypa in i om myggorna blir för jobbiga. Dessa finns i många olika modeller och storlekar och är enkla att sätta upp och fälla ihop. Sidorna är ofta gjorda i insektsnät och brukar gå att fälla upp eller ner efter önskemål. En koja till hunden ger även ett bra skydd mot solen under dagarnas varmaste timmar.