Webbplatsens överlägg

Spa för hund – och husse/matte

Visst ä det skönt att komma bort en stund och bara få slappna av? Att slippa tjatet hemma och få vara för sig själv en stund. Att få bli ordentligt omhändertagen av någon – som inte är matte/husse.

Självklart ska hunden även få uppleva fördelarna med att gå på Spa. Det finns nämligen spa runt om i Sverige även om det främst finns i storstäderna.

Den som söker efter Spa Stockholm med tillägget ”Hund” kommer bland annat att hitta Täby Hundspa. De erbjuder bland annat tandvård, bad, handklippning och maskinklippning. Utöver det har de även färdiga Spapaket som passar för hundarna.

För att göra det relevant i prisnivå har de valt att sätta priset efter vilken ras det är – inte utifrån hundens storlek. En handklippning på en Flat Coated Reteriewer kostar exempelvis 750kr medan en klippning på en Lhasa Apso kostar från 700kr.

Tandborstning, Tandskrapning och Visitering av Tänder kostar däremot lika oavsett hundras.

Ser man på de tjänster som erbjuds på ett hundspa och jämför de mot ett klassisk spa för oss människor är utbudet alltså ganska olika. Det är få spa i Sverige som erbjuder ”visitering av tänderna” eller ”tandborstning”. Detta även om vissa gäster har behov av det.

Hund Spa

Framtida samarbeten?

I och med att vi svenskar lägger allt mer pengar på våra husdjur och samtidigt uppskattar att få åka på spa kanske framtiden bjuder på en kombinationslösning. Det är idag ytterst få spaanläggningar som tillåter djur och därmed är man tvungen att orda med djurvakt de dagar man är borta. Samtidigt är det ytterst få (om ens något) djurspa som erbjuder bubbelbad och bastu för husse och matte.

Om ett djurspa skulle börja samarbete med ett klassiskt ”människospa” kanske djurägarna skulle attraheras än mer att åka iväg på dessa anläggningar. Att få åka på spaweekend handlar ju mycket om att åka iväg med den man älskar mest – oavsett om det är en människa eller en hund.

Efter vissa efterforskningar så visar det sig att några få hotell har tagit första steget på denna utveckling. De har särskilda rum som djuren är välkomna i och på rummet väntar gnagben, hundleksaker och en stor och välkomnande hundkorg. Ett första steg till ett integrerat spa för både tvåbenta och fyrbenta vänner.